Hur är det att träna på Stockholm Muay Thai?

Vi vill att alla ska kunna träna thaiboxning oavsett ålder eller tidigare erfarenhet. Att träna Thaiboxning på Stockholm Muay Thai är mångsidigt och utvecklande både fysiskt och mentalt, oavsett om du har många års erfarenhet eller är nybörjare. Vi vill att vår träning ska utveckla kroppskontroll , balans och styrka på ett roligt sätt som kroppen mår bra av. I sporten finns också utmaningen i att konfrontera sina fysiska och mentala blockeringar och övervinna dem genom att upptäcka att man så småningom behärskar saker man inte förut klarade av. Vi på Stockholm Muay Thai tror på en mångsidig träning i intervaller efter en s.k. rondklocka. En rond är 4 min inklusive minuts vila. Under rondpausen instrueras man av tränaren som visar vilka tekniker man ska utöva och vad som kan förbättras. Man tränar nästan alltid i par där man övar tekniskt antingen på pads eller i sparringsituationer.

Vi lägger fokus på att alla ska kunna träna sporten och utvecklas, förbättras och avancera utifrån sina individuella förutsättningar och önskemål, oavsett ålder och erfarenhet. Att skapa skapa rolig träning och en sjysst och trevlig atmosfär är viktigt för oss och därför månar vi mycket om respekten för varandra och disciplin under träningspassen.Varje träningspass är ca 1 timme långt. Omkring träningspassen finns möjligheter till stretching på utrymmen avsedda för detta och även kompletterande gymträning i klubbens gym. Tips om rekommenderade övningar fås från instruktörerna.

Barngruppen
I barngruppen får tjejer och killar 5-10 år gamla lära sig grunderna i thaiboxning i en inkluderande och lekfull miljö. Träningen passar alla barn som vill aktivera sig, och träna upp sin styrka, kondition och balans genom roliga övningar och mittsträning (där vi tränar thaiboxningstekniker på ”kuddar”). Förutom den fysiska träningen så ligger stor fokus vid att lära barnen respekt för varandra och för gruppen. Träningen är lika psykiskt och socialt utvecklande som fysiskt.

Tjejgruppen
Tjejgruppen välkomnar alla tjejer och erbjuder träningspass med hög kvalité både för nybörjare och som förberedande utbildning för de tjejer som har ambition att börja tävla. Passen leds av två instruktörer som under terminen anpassar nivån efter deltagarna i gruppen. För nybörjare fokuserar vi på thaiboxningens grundtekniker och att utveckla dessa tekniker på mitsar. Vi ser också till att bygga upp en stark och uthållig fysik. För tjejer som har gått igenom nybörjarnivån och vill utveckla sina tekniska kunskaper eller har ambition att börja tävla så tränar vi mer avancerade tekniker och sparringövningar.
Vill du träna och utvecklas tillsammans med andra tjejer så passar denna gruppen dig.

Nybörjare
På nybörjarpassen tränar man grundtekniker och lägger mycket fokus på kondition och styrka för att bygga upp grunden till en stark och uthållig fysik. Att träna i nybörjargruppen passar dem som inte har någon tidigare erfarenhet av kampsport och vi lägger mycket vikt vid styrka och kontroll. I nybörjargruppen utgörs grunden av s.k. mittsträning där vi övar teknikerna på mittsar (pads) och får prova på thaiboxningens karakteristiska clinchbrottning. Detta är gruppen där alla är välkomna oavsett erfarenhet.

Steg1
På steg 1 kör vi mer tekniker som kräver mer kroppskontroll och mer styrka. Mittsträningen blir mer avancerad och vi tränar även lätt sparring där vi övar på hur man ska agera i sparringsituationer och det psykologiska elementet i att våga sparras. Vi utvecklar också tekniken i clinch och styrketräning.

Steg2
Här behärskar man de grundläggande teknikerna och tränar nu på en mer avancerad nivå. Ansvaret för fys och konditionsträningen läggs mer på individen och man tränar mer avancerade tekniker och rörelser. Mittsträningen och sparringen är på en högre och mer krävande nivå och man lägger ännu mer fokus på balans och teknik. Här ställs också höga krav på självdisciplin och vilja.

Tävlingsgruppen
I tävlingsgruppen ställs det krav på långt utvecklade tekniker och det krävs mycket av de tränande i fråga om sparringkunskap, kondition, engagemang och vilja. Motion står i fokus med löpning och intervallträning. Träningen i den här gruppen är utformad för att förbereda deltagarna inför tävling, såväl nationellt som internationellt. Fighters från Stockholm Muay Thai har deltagit i bl.a. Amatör VM, Svenska Mästerskap, Europeiska Mästerskap och K1.

Priser

Barngruppen: 1000 kr
Ungdomar under 15 år: 1550kr
Ungdomar 15-20 år: 1900kr
Vuxna 20 år och uppåt:2300kr
Lunchträning; måndag, onsdag och fredag Kl.12:00-13:00 1700:-
Lunch + Kväll: 2300kr
Prova på 100:- per gång
+ medlemsavgift 100:-/termin, gäller samtliga och inkluderar Riksidrottsförbundets skadeförsäkring.

Priserna gäller per termin